Օրվա ընթացքում կարմիր եւ վերամշակված մսի շատ օգտագործումը կարող է ավելացնել քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը։ Ինչպես գրում է Journal of Epidemiology հանդեսը, նման եզրակացության են եկել Օքսֆորդի համալսարանի գիտնականները։ Վեց տարի շարունակ, ավելի քան կես միլիոն պացիենտի տվյալների ուսումնասիրությունները պարզել են, որ 2609 մարդու մոտ, որոնք եղել են 40-69 տարեկան, արձանագրվել է աղիների քաղցկեղ եւ պարզվել է, որ նրանք ամենօրյա ռեժիմով պարտադիր կերպով իրենց սննդակարգում օգտագործել են կարմիր միս կամ վերամշակված միս։ Մասնագետները պարզել են, որ այս հավանականությունը կարող է աճել ըստ օգտագործված մսի քանակից։