Սննդաբան Իրինա Ստրոգայան SOLENKA.INFO-ին տված հարցազրույցում բացատրել է, թե ինչպես կարելի է վարունգն օգտագործել ի նպաստ օրգանիզմի։ Մասնագետը նշել է, որ վարունգի բաղադրությունը ներառում է 73 ֆենոլային միացություններ՝ ֆիտոնուտրիենտներ։
Սննդաբանի խոսքով՝ վարունգից առավելագույն օգուտ ստանալու եւ դրանից ֆիտոնուտրիենտներ ստանալու համար հարկավոր է այն ճիշտ ուտել՝
- Ֆերմենտացրեք վարունգը: Խմորման արդյունքում ավելի շատ ֆիտոնուտրիենտներ են ազատվում:
- Վարունգը եփել, բայց ոչ շատ երկար։
- Վարունգը ուտել ճարպով։ Օրինակ՝ ձիթապտղի յուղով կամ ցանկացած այլ ճարպային մթերքով։