00:00:00

Անվանվել են անսպասելի միջոցներ՝ վարունգն ի նպաստ օրգանիզմի օգտագործելու համար

16:02, 21 օգոստոս 2022 Ժամանց

Սննդաբան Իրինա Ստրոգայան SOLENKA.INFO-ին տված հարցազրույցում բացատրել է, թե ինչպես կարելի է վարունգն օգտագործել ի նպաստ օրգանիզմի։ Մասնագետը նշել է, որ վարունգի բաղադրությունը ներառում է 73 ֆենոլային միացություններ՝ ֆիտոնուտրիենտներ։     

Սննդաբանի խոսքով՝ վարունգից առավելագույն օգուտ ստանալու եւ դրանից ֆիտոնուտրիենտներ ստանալու համար հարկավոր է այն ճիշտ ուտել՝ 

  1. Ֆերմենտացրեք վարունգը: Խմորման արդյունքում ավելի շատ ֆիտոնուտրիենտներ են ազատվում: 
  2. Վարունգը եփել, բայց ոչ շատ երկար։ 
  3. Վարունգը ուտել ճարպով։ Օրինակ՝ ձիթապտղի յուղով կամ ցանկացած այլ ճարպային մթերքով։ 

Լրահոս

Արխիվ

March 2017
Երկ ԵրքՉոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր